Nieuws 2024

Eurabo is permanent betrokken bij verwante initiatieven en organisaties: milieuvriendelijke houtontginning, gezonde en energiezuinige houtbouw en isolatie. We nemen initiatieven, zelf of met anderen: informatie aan het onderwijs, studiedagen, tot deelname aan ludieke of sportieve acties toe. Verder in deze rubriek, de commerciële kant: beurzen, promoties, nieuwe producten. En uiteraard praktische meldingen over onze twee sites Ronse en Gent.

23/06/2024

De lucht klaren: waarom dampopen (dampdiffuse) folies essentieel zijn

Als bouwkundig ingenieur is onze medewerkster Katrien Biesbroeck uitstekend onderlegd om iedereen, zowel particulier als professional, correct technisch bouwadvies te geven. Hieronder geeft ze uitleg over het gebruik van dampdichte, dampremmende of dampopen folies in houtskeletbouw en andere houtconstructies. 

Lees meer

05/05/2024

Hoe circulair bouwen met hout de toekomst duurzaam vormgeeft

Hout is het circulaire bouwmateriaal bij uitstek en bovendien veelzijdig inzetbaar. Om te beginnen is hout een hernieuwbare grondstof die bijna onbeperkt voorhanden is en koolstof blijft vasthouden gedurende haar volledige gebruiksfase. Houtbouw is met zijn demonteerbare verbindingen bovendien uitermate geschikt voor een circulair ontwerp en maakt flexibele aanpassingen in de toekomst mogelijk.   

Lees meer

27/03/2024

Het immens grote belang van een voortraject houtskeletbouw of houtbouw

Ronny Debersaques, coördinator van Eurabo’s voortraject houtskeletbouw en houtbouw in het algemeen, vertelt je graag hoe een dergelijk traject verloopt. Vroeger gaf hij als ingenieur advies bij de aankoop van materialen, nu werkt hij vooral voor de afdeling houtbouwelementen voor constructies op maat. Hij zorgt ervoor dat alles vlot verloopt en ziet erop toe dat de tekenaars en projectleiders de nodige middelen hebben om hun werk zo goed en efficiënt mogelijk te doen.  

Lees meer