Publireportage Bouwnieuws - ‘Eurabo als bouwpartner voor een snelle en duurzame houtconstructie’

‘Eurabo als bouwpartner voor een snelle en duurzame houtconstructie’ is verschenen in Bouwnieuws april 2021 van Bouwunie


Eurabo: uw partner voor een snelle en duurzame houtconstructie

 

Eurabo maakt niet alleen het verschil door zijn kennis inzake bio-ecologische houtbouw- en isolatiematerialen en balkbewerkingen. Het bedrijf staat ook dicht bij de klant. Peter Suys (gedelegeerd bestuurder): “We zijn een bouwpartner voor aannemers en houtskeletbouwers. Bouwen kan veel efficiënter. Op basis van een eenvoudig 3D-model ontwikkelen en leveren we een totaalpakket. Op die manier tackelen we veel problemen in een vroeg stadium.”

Belang van 3D-model

Bouwen is veel complexer dan vroeger waardoor partnerships alsmaar belangrijker worden.
Peter Suys: “We richten ons enerzijds naar houtskeletbouwers die efficiënt en kwalitatief werk willen afleveren en anderzijds naar ervaren houtbouwaannemers die met complexere houten balken en kolommenstructuren werken. Dit marktaandeel groeit. De nood aan een partnerbedrijf dat de bewerkingen uitvoert wordt groter. Het komt alsmaar vaker voor dat aannemers, zonder zware investeringen of opleidingen, op voorhand een eenvoudig 3D-model van de constructie uitwerken en doorsturen. Wij werken dat vervolgens verder uit. We kunnen ook een voordimensionering maken van de roostering. Hierdoor krijgt men een kant-en-klaar technisch ontwerp.”
Dries Hubrechts (inkoop en advies Eurabo): “We ontwikkelden een catalogus of standaardbibliotheek met modellen om alles op voorhand met de klant-aannemer te bespreken. Ik denk aan de manier waarop een raam wordt ingebouwd. We geven advies en gebruiken dat in de verdere uitwerking.”

Balkbewerkingssysteem

Als het 3D-model omgezet is naar een ontwerp en goedgekeurd, giet Eurabo dit in een bruikbaar montageplan met nummering.
Dries Hubrechts: “Het zou immers zonde zijn om dit enkel naar het balkbewerkingscentrum door te sturen. Door ook de balkbewerkingen aan Eurabo uit te besteden krijgt men een totaalpakket met gecertificeerde verbindingen, schroeven, isolatie en luchtdichting. We zijn specialist in balkbewerkingen, zwaluwstaartverbindingen, sleuven voor metalen verbindingen, grote balkformaten en I-liggers/LVL-balken. I-profielen laten toe om met beperkte grondstoffen veel te realiseren, zoals grote overspanningen.”

Het balkbewerkingssysteem kan balken bewerken tot 16 meter lang, 30 cm dik en 1m30 breed.

Sneller bouwen, minder kosten

Dries Hubrechts: “Deze manier van werken biedt heel wat voordelen, zoals de vermindering van bepaalde vaste kosten. Onze klant kan meer projecten aannemen op jaarbasis, waardoor de vaste kosten over meerdere projecten worden gespreid. De foutenmarge is ook veel kleiner. Zo wordt er prijsgunstiger en onbezorgd gebouwd. Alle bouwpartijen worden hier gelukkiger van.”
Peter Suys: “Wij staan dicht bij de klant en hebben veel feeling met de kostprijs van materialen. We weten wat de uitdagingen en moeilijkheden van aannemers zijn en ondersteunen hen met advies en expertise.”

Tekst: Tilly Baekelandt

Foto's: Marble Moon

Foto's

181012_Hundegger_MarbleMoon_01