Natuurpunt breidt het Burkel-Torrebos in Maldegem uit mede dankzij onze actie voor Green Friday!

We hadden vooraf besloten om op 27/11, Black Friday, geen extra kortingen te geven maar wél Green Friday te steunen.


Voor elke klant die op Green Friday bestelde, zouden we de groepsvereniging Natuurpunt een bedrag schenken goed voor de realisatie van 10m² extra bos.

We zijn trots dat we met onze Green Friday actie nu aan Natuurpunt 3.000 euro kunnen schenken. Dit bedrag zorgt voor 1.500m² extra bos!

Uitbreiding natuurgebied Burkel

Burkel evolueerde door de eeuwen heen tot een lappendeken van schrale graslanden en verspreide vochtige bossen zoals het Torrebos. Die bossen vormen biodiverse "stapstenen" tussen het Kallekensbos en Maldegemveld-Drongengoed. In die context is de bosuitbreiding rond het Kallekesbos een belangrijke stap in de richting van een “Drongengoedwoud”. Met Natuurpunt Maldegem-Knesselare realiseren we meer kwaliteitsvolle natuur, meer heide én meer bos. Bovendien wordt voordien ontoegankelijke natuur opengesteld met nieuwe wandelroutes wat dezer dagen door een breed publiek gesmaakt wordt. Concreet plantte Natuurpunt verschillende soorten aan: zomereik, zoete kers en zwarte els gemengd en met een zoom van sporkehout, hulst, meidoorn en sleedoorn.  (Bron: Natuurpunt)

maldegem_bosuitbreiding_foto_dirk_develter