Onze nieuwe site

Eurabo Ronse verhuisde naar een nieuwe site in Pont West Ronse.

Foto's: Marble Moon
Architect: denc!-studio
Studiebureau: Sec bvba
Hoofdaannemers: woema! cvbaVan de WalleElektro Vansteenbrugghe

Grondwerken

De grondwerken zijn van start gegaan in november 2017. Om de grond meer draagkracht te geven werd hij gekalkt en daarna genivelleerd. Later werden er diep in de grond grindkernen aangebracht waarop de betonkolommen worden bevestigd.

Betonstructuur loodsen

Industrial Building Contractor, Van de Walle, plaatste de betonkolommen, de basisstructuur voor onze loodsen.

Productie & transport

De houten spanten werden geproduceerd door leverancier Derix in Duitsland. Vanuit Duitsland werden deze houten spanten van meer dan 30m via uitzonderlijk vervoer 's nachts naar onze werf gebracht. 

Houten structuur loodsen

mowood cvba tekende de houten spanten perfect uit en zorgde voor de productie bij Derix. Waarna woema! cvba de houten spanten monteerde op de betonkolommen. De houten spanten hebben een groot draagvermogen en zorgen voor de voor de dakstructuur. 

Grondwerken kantoor

Voor ons kantoorgebouw gebruiken we Geocell glasschuimgranulaten, de ideale bio-ecologische vloerisolatie. We maken ook gebruik van betonkernactivering op basis van geothermie, waarbij alle leidingen voor verwarming en koeling klaarliggen in de betonvloer.

Bouw kantoor

Ons kantoor wordt volledig gebouwd met prefab CLT panelen (kruislaagse massiefhoutplaten). Alle panelen worden uitgetekend door mowood cvba die vervolgens de productie ervan aanstuurt. Dankzij de uitgebreide voorbereiding plaatst woema! cvba de structuur van ons kantoor op slechts enkele dagen.

 

Meer informatie over ons project vind je op de website van onze architect. 

180924_pontwest_MarbleMoon_05_bewerkt