IsoHemp


Het bedrijf IsoHemp werd in 2011 opgericht door Olivier Beghin en Jean-Baptiste de Mahieu, twee ingenieurs gepassioneerd door duurzaam bouwen. Zij bedachten het ondernemingsproject tijdens een ontmoeting met een Belgische onderzoeker gespecialiseerd in henneptoepassingen voor de bouw. Dankzij hun technische kennis en sectoriële partnerships ontwikkelden ze een concept met producten samengesteld uit kalk en hennep.

Hieruit ontstond het gamma IsoHemp hennepblokken, specifiek ontworpen voor het creëren van voorzetwanden en gebouwschillen. Gezond, lokaal en 100% recycleerbaar. Isolerende gebouwschillen die het huis laten ademen, die in de woning zowel het vochtgehalte als de temperatuur regelen alsook de geluidshinder terugdringen.

Na een eerste jaar van ambachtelijke productie werd een investering gedaan van meer dan één miljoen euro om een volledig nieuwe fabriek te bouwen te Fernelmont (provincie Namen). In 2017 verdubbelde IsoHemp zijn productiesite tot bijna 1 ha. Jaarlijks maakt de fabriek meer dan een miljoen hennepblokken en er staan constant 4000 pallets in voorraad.

Intussen heeft IsoHemp duizenden nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten op zijn naam staan. Het bedrijf telt een 20-tal medewerkers en is zowel in België als in het buitenland actief.

Zie ons IsoHemp-gamma onder producten.

Foto's

Gerelateerde producten

Gerelateerde termen