Van consumentisme naar natuurbehoud: van Green Friday naar gezellige Plantdag

Op zondag 26 november, de Dag van de Natuur, bundelt Eurabo de krachten met Natuurpunt om een eigen bos aan te planten. Die dag brengen we collega's, familie en een selecte groep klanten samen in een onvergetelijk bebossingsfeest.


Sinds 2021 neemt Eurabo deel aan Green Friday, de krachtige beweging tegen de typische consumentengekte die met Black Friday gepaard gaat. Shoppers bij Eurabo hoeven die dag geen enorme kortingen te verwachten maar kunnen zich troosten met de wetenschap dat elke aankoop op Green Friday bijdraagt aan de aanleg van 10 m2 nieuw bos, dankzij een genereuze donatie aan Natuurpunt.

Eurabo steunt Natuurpunt trouwens al ettelijke jaren met de actie ‘Isoleren voor meer natuur’. Leden van Natuurpunt die zelf bouwen krijgen een exclusieve korting op een selectie Eurabo-producten. Per jaar schenkt Eurabo 5% van de bruto-omzet van die actie aan Natuurpunt als teken van zijn engagement en inzet voor het behoud van de natuur.

Dankzij het succes van de Green Friday-campagne van 2023, en de ‘Isoleren voor meer natuur’-acties van vorig jaar en dit jaar kondigt Eurabo met trots de aanleg van een eigen privébos aan op de Plantdag van 26 november, uiteraard in samenwerking met Natuurpunt.

"We vinden het geweldig om zo’n gezellig personeels- en klantenevenement te organiseren. Dit is een kans om een significante impact op de natuur te hebben en ons engagement voor een groenere toekomst te tonen," zegt Dries Hubrechts van Eurabo.

211129_boomplantactie_MarbleMoon_03