SmartPly


SmartPly Europe, in 1996 opgericht in het Ierse Waterford, is de fabrikant van SmartPly OSB (Oriented Strand Board). De producent maakt deel uit van Coillte Panel Products, een afdeling van het Ierse Coillte dat er FSC gecertificeerde bossen beheert.

SmartPly OSB is een innovatieve, milieuvriendelijke en uit hout vervaardigde oplossing voor constructieve en niet constructieve toepassingen in bouw en interieurbouw, met een jaarlijkse productie van 350.000 m3. 

Smartply OSB (oriented strand board) is geschikt voor dak- en vloerbeplating en wandverstijving. De plaat is vervaardigd uit FSC-gelabelde houtvezels (FSC mixed sources), en formaldehydevrij verlijmd. De ‘gerichte' (oriented) houtvezels zijn watervast verlijmd en kruislings in drie lagen opgebouwd. Naast de OSB 2 produceert SmartPly de OSB 3, wat neerkomt op toepassing voor belaste constructies in vochtige omstandigheden.

OSB Smartply is een technisch zeer goed alternatief voor multiplex. Het is een vlakke en stabiele constructieplaat, die bovendien zeer stevig is. OSB geeft dezelfde kwaliteiten als multiplex, maar tegen een lagere kostprijs. Bepaalde karakteristieken geven het zelfs een voorsprong op fineerplaten, zoals bijvoorbeeld de gelijkvormigheid, de afwezigheid van knoesten, lijm- en vormvastheid, en bosvriendelijkheid.

Voor een overzicht van ons Eurabo-aanbod SmartPly, klik hier.