Schmid Schrauben Hainfeld


Schmid Schrauben Hainfeld GmbH, afgekort SSH, is een Oostenrijkse fabrikant van schroeven, gevestigd Landstal 10 te 3170 Hainfeld.

De firma vindt haar oorsprong in Wenen, waar in 1842 de familie Desmarets een nagelfabriek opstart. Al snel verhuist het bedrijf naar het landelijke Hainfeld, een 45-tal km westwaarts. De productie van nagels wordt uitgebreid met de vervaardiging van schroeven.
In 1904 wordt het bedrijf overgenomen door fabrikant August von Schmid.  Een eigen smederij en een draaibank zijn enkele van de, toentertijd sensationele, vernieuwingen.
In 1939 wordt een afsplitsing doorgevoerd waarbij een medewerker een eigen productie opstart van draadschroeven. Schmid behoudt de houtschroeven en integreert zich in de Duitse Würth-groep.
Vandaag maakt SSH deel uit van het beursgenoteerde voestalpine-Konzern (Linz, Oostenrijk), dat wereldmarktleider is in onder meer gereedschapsstaal en speciaalprofielen. Het bedrijf telt 160 werknemers ter plaatse, waarvan velen binnen het bedrijf werden opgeleid en ermee zijn vergroeid. De jaaromzet 2014 bedroeg 27,75 mio euro.

Als gespecialiseerde schroevenfabrikant is SSH, in het segment van de bevestigingstechnologie, de enige producent in Oostenrijk en één van de vijf grote spelers in Europa. De uitvoer bedraagt 30.000 kg per dag of 7.000 ton per jaar, voornamelijk binnen Europa maar ook verder weg (onder meer Canada, Taiwan en Japan).

De voornaamste doelstellingen inzake productietechnologie van de schroeven zijn: hardheid van de staallegering, geometrische precisie, oppervlaktebehandeling. SSH verwierf hierin reeds talrijke beschermde patenten. Naast het standaard gamma vervaardigt SSH op bestelling schroeven van 1 cm lengte tot meer dan 3 meter. Het onderzoek richt zich in het bijzonder op de geometrie van de schroefkop en op de schroefweerstand van de draad.

Commerciële hoofdthema’s zijn: een korte leveringstijd en een concurrentiële prijszetting. SSH zet ook helemaal in op de nieuwe trend ‘private labeling’, waarbij grote klanten binnen SSH een eigen gamma opbouwen en dat onder eigen verpakking vermarkten.

Eurabo kiest zijn leveranciers met grote zorg. Onze voornaamste criteria bij de keuze voor SSH Rapid® en StarDrive GPR® zijn de volgende:

Foto's