Rubio Monocoat


Rubio Monocoat (RMC) is een merk houtbeschermingsproducten.

Het bedrijf achter dit merk, de nv Muylle-Facon, werd in 1906 opgericht te Roeselare en kreeg bekendheid als mastiekfabrikant. De firma is momenteel, na belangrijke uitbreidingen, gevestigd in het West-Vlaamse Izegem.
In 2005 bracht Muylle-Facon, na intensieve research, de Rubio Monocoat Oil op de markt en begon daarmee aan een ‘groene opmars’. Het intussen uitgebreide gamma RMC-producten voor binnen- en voor buitentoepassingen steunt op het concept van de moleculaire bindingstechnologie die men voorheen reeds toepaste in de bouwchemische sector.
Daardoor konden een aantal karakteristieken worden bereikt die tot nu toe niet geëvenaard zijn. Zo zijn de RMC oliën de eerste en enige ter wereld die: hoegenaamd geen VOC's (vluchtige organische stoffen) of water bevatten, in één laag kunnen aangebracht worden (zowel handmatig als machinaal), én, dankzij een revolutionaire moleculaire binding met de cellulosevezels van het hout, een duurzame bescherming bieden. Bovendien krijgt de gebruiker een grote waaier aan kleuren ter beschikking.

Sinds de introductie in 2005 heeft RMC prestigieuze referenties opgebouwd, niet enkel in Europa maar ook daarbuiten. Het wereldwijde netwerk bestaat momenteel (2014) uit 8 filialen, 11 importeurs en een groeiend aantal resellers. De productie gebeurt volledig in België van waaruit intussen naar 53 landen wordt geëxporteerd.

Zie ook het Rubio Monocoat YouTube-kanaal.

Voor het uitgebreide gamma RMC bij Eurabo, klik hier.

Foto's