pro clima


Geschiedenis

In 1978 richt Lothar Moll, de huidige zaakvoerder van het Duitse MOLL bauöko­lo­gi­sche Pro­duk­te GmbH, een adviesbureau op voor ecologisch bouwen. Zo legt hij het fundament van pro clima.

Begin jaren 80 breidt het adviesbureau uit met een ‘biologische bedrijfseenheid’. Het complex biedt ondermeer plaats aan een handel in uitsluitend ecologische bouwmaterialen. Vanaf 1985 worden beschermingsfolies voor warmte-overdracht en waterdampremmers ontwikkeld, zoals ECO COLL Na­tur­la­tex­kle­ber en DB+. In 1994 wordt het merk pro clima opgericht, specifiek gericht op systemen voor luchtdichting.

In 2004 breidt pro clima zijn gamma uit met hoogperformante producten Intello, waarmee het nieuwe standaarden zet inzake bescherming tegen bouwschade en tegen schimmelvorming.

Het bedrijf pro clima heeft momenteel vestigingen in een dertigtal landen. De hoofdzetel bevindt zich in Schwetzingen bij Mannheim. De productie blijft toegespitst op complete dichtingssystemen voor binnen en buiten, met zelfregulerende folies, dichtingsmiddelen, kwaliteitsborging en uitgebreide dienstverlening.

Bedrijfsdoelstellingen

Pro clima wil met zijn producten, diensten en adviezen, de energiezuinigheid in de bouw verhogen en daarmee ook de verlaging van de CO2-uitstoot helpen verwezenlijken. Kernthema’s zijn: doelmatigheid van thermische-isolatiesystemen, voorkómen van bouwschade, meebouwen aan standaarden, woonkwaliteit verhogen met een gezond binnenklimaat. Dit alles met de hoogst mogelijke ecologische benadering.

De keuze van Eurabo

Het uitgebreide gamma pro clima folies en kleefmiddelen biedt innovatieve en performante oplossingen voor de meest diverse lucht- en winddichte aansluitingen, zowel in nieuwbouw als bij renovatieprojecten. Indien correct aangebracht bieden deze luchtdichtingsmaterialen een optimale bescherming tegen vochtbelasting en luchtstroming. Klassieke luchtlekken langs o.a. zolderruimtes, wanden, vloeren, plafonds, raamomtrekken, kabel- en buisdoorvoeren, behoren tot het verleden met de pro clima artikelen.

De keuze van Eurabo voor pro clima is stevig onderbouwd: pro clima biedt de beste garantie voor een optimale luchtdichtheid. “Geen isolatie zonder afdichting: folie en kleefmaterialen van pro clima lieten bij de test de beste resultaten zien” – dat schrijft de Duitse Stiftung Warentest in haar uitgave van april 2012. Het onafhankelijke Duitse consumententijdschrift kocht voor deze vergelijkende test meerdere isolatie- en luchtdichtingssystemen aan. Conclusie: van de acht geteste luchtdichtingssystemen komt pro clima als beste uit de bus met een globale beoordeling ‘goed’.

Zonder een correct aangebrachte luchtdichting vermindert het isolatie-effect en vergroot het risico op bouw- en vochtschade. Uit het Warentest-onderzoek blijkt andermaal dat de toepassing van een dampremmend luchtdichtingsvlak bepalend is voor een effectieve en duurzame isolatie. De systeemoplossingen van pro clima zijn op dit punt betrouwbaar, op de praktijk afgestemd en performant. Wie op stookkosten wil besparen en bouwschade en schimmel wil vermijden, dient deze samenhang daarom niet uit het oog te verliezen.

Bovendien kunnen gebruikers een beroep doen op een uitgebreide service. Architect Goldau van pro clima: “Wij zijn van mening dat een goed systeem ook een duurzame oplossing biedt wanneer het wordt aangevuld met service op maat.” Bij de Techniek-hotline van pro clima geven ingenieurs en architecten met kennis van (hout)bouw advies over een betrouwbare afdichting van de gebouwschillen. Ook het pro clima informatiepakket, dat gratis op telefoonnummer +49 (0) 62 02 – 27 82 0 of per e-mail op info@proclima.com kan worden aangevraagd, bevat een overzicht van de geboden systemen en service.

Eurabo biedt een zeer uitgebreid assortiment aan van producten pro clima, klik hier voor het overzicht.