NOVATOP


NOVATOP is een bouwsysteem dat bestaat uit grootformaat houten constructie-elementen. Het systeem kent vijf componenten (solide, open, element, akoestische en statische elementen). De houten constructie-elementen zijn als volledig gebouw of als afzonderlijk gebouwonderdeel toepasbaar.

De basis van de NOVATOP-producten wordt gevormd door met elkaar verbonden vurenhouten lamellen, die in lagen zijn opgebouwd. De individuele lagen worden 90° met elkaar verbonden. Het aantal toegepaste lagen bepaalt de uiteindelijke sterkte van de elementen. Het hout wordt gedroogd totdat een vochtigheid van 8% is bereikt. Hierdoor ontstaat een hoge stabiliteit en wordt kraken voorkomen.

NOVATOP biedt volledig nieuwe architectonische en ontwerpmogelijkheden op het gebied van houtconstructies. De individuele systeemelementen zijn compatibel met staal, glas, beton en worden toegepast in elk ander ontwerp, maar ook bij houtskeletbouw en metselwerkstructuren. Het NOVATOP-systeem is ontwikkeld op basis van eenvoudige constructieve details, met een minimum aantal verbindingen en een eenvoudige ontwerpstructuur.

Het NOVATOP-systeem is geschikt voor bouwprojecten in de ruimste zin: van eengezinswoningen tot en met luxe- en residentiële gebouwen, kantoorgebouwen, scholen, sporthallen en grote industriële hallen. De elementen zijn eveneens toepasbaar in delen van de bouw. NOVATOP-projecten worden gerealiseerd naar een ontwerp van een architect of als kant-en-klaar product geleverd aan bedrijven die zich bezighouden met de houtbouw of woninginrichting.

Het NOVATOP-systeem is ontworpen in Zwitserland en wordt geproduceerd in Tsjechië. Hierbij wordt voornamelijk gebruikgemaakt van Tsjechisch hout. De productie is volledig in overeenstemming met de strenge milieuvoorschriften. Het productieproces voldoet aan strenge criteria en een reeks van certificeringen (PEFC, Natureplus, ETA…).

NOVATOP is de commerciële benaming van de producten vervaardigd door het Tsjechische bedrijf AGRO TOP, opgericht in 2001. In hoofdzaak meerlagige houten panelen NOVATOP SWP, en NOVATOP SYSTEM voor CLT constructies.

Gerelateerde producten