Gramitherm


Gramitherm Europe SA is een Waals bedrijf dat sinds 2019 het handelsmerk Gramitherm® op de markt brengt, volgens een exclusief Zwitsers proces voor de productie van natuurlijke en ecologische isolatiepanelen op basis “verloren” gras.

Gras wordt al lang gebruikt vanwege zijn isolerende eigenschappen, groeit bijna overal, hoeft niet te worden verbouwd en vernieuwt zichzelf zeer snel. Gras absorbeert een grote hoeveelheid CO2 en draagt zo bij tot een positief effect op de planeet. Het “verloren” gras van onderhoud en veiligheidsmaaien, niet bestemd voor veevoeder, wordt door Gramitherm teruggewonnen in isolatiepanelen: het is een voorbeeld van circulaire economie. 

Het Gramitherm®-proces maakt het mogelijk om gras volledig te gebruiken als grondstof, zonder afval te creëren. 
Het proces is exclusief en maakt het mogelijk om uit het gras enerzijds de cellulosevezels af te splitsen voor de productie van Gramitherm®, en anderzijds de verteerbare verbindingen te gebruiken voor de productie van biogas. 
Het innovatieve karakter ligt in een door Gramitherm® ontwikkeld en gepatenteerd proces dat bestaat uit een productiecyclus in 3 stappen :