FSC


De Forest Stewardship Council ® (FSC) is een internationale non-profit organisatie, in 1993 opgericht door boseigenaars, hout- en papierbedrijven, sociale bewegingen en milieuorganisaties. FSC streeft naar een verantwoord bosbeheer wereldwijd, volgens strikte sociale, ecologische en economische criteria. FSC heeft een vertegenwoordiging in meer dan 50 landen.
Een FSC label of claim op een hout- of papierproduct garandeert dat het product afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen en/of bijdraagt aan het verantwoorde beheer van onze bossen (bv. ook door recyclage).

Het gebruik van FSC claims of labels is aan strikte regels en controle onderworpen. Daar FSC gelabelde eindproducten vaak een lange en complexe weg afleggen tussen bos en eindgebruiker, is er ook nood aan een controle langsheen de hele handelsketen. Dit gebeurt met de FSC Chain of Custody certificering, waarbij elke schakel van bos tot eindproduct gecontroleerd wordt door onafhankelijke controleorganismen.

Voor meer info over het FSC label, zie onder meer labelinfo.

Eurabo promoot sinds zijn oprichting, in alle gevallen waar dat mogelijk is, hout met FSC label. Zie onder meer (doorklikken) ons aanbod constructiehout , gevelbekleding, parket. Voor bepaalde producten die niet of moeilijk FSC-gecertificeerd verkrijgbaar zijn, bieden we een alternatief met het PEFC-label voor duurzaam bosbeheer aan.