Fermacell


De eerste gipsvezelplaat Fermacell® - en daarmee de eerste gipsvezelplaat in Duitsland - rolde begin jaren zeventig van de productielijn in de Duitse Fermacell®-fabriek in Münchehof bij Goslar, Nedersaksen (D). Baanbrekende innovaties hebben ervoor gezorgd dat Fermacell® een van de bekendste merken bouwmaterialen in de industrie is geworden en de Europese marktleider voor hoogwaardige gipsvezelplaten en Powerpanel H20-platen.

Fermacell gipsvezelplaten leveren superieure prestaties inzake stabiliteit en belastbaarheid, brandwerendheid, geluidsisolatie en vochtgedrag. Dankzij hun ecologische samenstelling op basis van gerecycleerde gips en papiervezels, bieden de Fermacell-producten hoogwaardige en efficiënte droogbouwtoepassingen. Beelden zeggen meer dan woorden, bekijk de video's van op het YouTube-kanaal Fermacell.

Het voormalige Fermacell GmbH werd in 2018 overgenomen door James Hardie Europe GmbH, met behoud van het geregistreerde merk. Het productassortiment Fermacell omvat Fermacell® gipsvezelplaten en Fermacell® dekvloerelementen voor hoogwaardige gipsplaatconstructies en houtconstructie. James Hardie Europe GmbH kan zo complete wandsystemen aanbieden voor gipsplaat- en houtbouw. Het portfolio wordt gecompleteerd door de lichtgewicht cementgebonden Powerpanel® H2O-plaat met weefselversterking van glasvezel voor constructiegebieden met hoge spanning of mechanische belasting. Het merk Aestuver® staat zowel voor oplossingen op het gebied van bouwkundige brandbeveiliging als voor brandbeveiligingsoplossingen op het gebied van elektrische installaties en ondergrondse verkeerssystemen.

Klik hier voor het overzicht van ons uitgebreid gamma Fermacellplaten, korrels en toebehoren. 

Foto's

Gerelateerde producten