Faxe


De Deense Esbjerg Farve- & Lakfabrik A/S - Esbjerg Paints – werd opgericht door A. Lykke Thomsen in 1889. De Lykke Thomsen fabriek startte in Esbjerg, om naderhand te verhuizen naar de haven, bij de productie-eenheid van vloeren, vernissen en wassen. Het beheer werd overgenomen door de zoon, en in 1937 ondergebracht in de bedrijfsgroep Esbjerg Farve-& Lakfabrik A/S.

De eerste jaren lag de focus op vloervernis om, midden 60’er jaren, te verschuiven naar industriële verven. Hiervoor bestond toen een openliggende markt bij de landbouwmachines. De firma vulde die lacune als eerste verfproducent in Denemarken, waardoor Esbjerg Paints vandaag de Scandinavische marktleider is voor touch-up verf in de landbouw.

In 2007 nam Esbjerg Paints het Deense bedrijf FAXE A/S uit Hornbaek over, gespecialiseerd in houtbehandeling en in 1926 opgestart door meester-schilder Karl Faxe. Daardoor beslaan de totale commerciële activiteiten nu een uitgebreid gamma producten voor de industrie, herstellingsverven voor professioneel gebruik, en een volledige lijn houtbehandeling voor particulier of professioneel gebruik.
Het betreft traditionele alkydverven, emailverven, oliën, onderhoudsproducten, en tweecomponentensystemen (zowel watergedragen als solventverf) voor hout, metaal, cement e.a. Meer info op hun website (Engelstalig). Zie ook de brochure (eveneens Engelstalig).

Voor onze Faxe producten, klik hier

Foto's