Beck-beyond-fastening


Raimund Beck KG is een Oostenrijks bedrijf gevestigd in 5270 Mauerkirchen, Oostenrijk. https://www.beck-fastening.com/en 

"Ons verhaal begint – zoals het begin van veel goede verhalen – met een probleem. In 1904 startte Karl Beck het familiebedrijf als drukkerij. Als opgeleide drukker en zakenman besefte zijn zoon Raimund Beck al snel dat er in de toekomst geen alternatief meer zou zijn voor het nieten van hoogwaardige gedrukte producten. Daarom verzekerde hij zich in 1933 van de productierechten volgens het patent en begon hij met de productie van 's werelds eerste gelijmde nietje. Daarmee legde hij de basis voor ons familiebedrijf. Tegenwoordig is BECK een van 's werelds toonaangevende premiumfabrikanten van bevestigingssystemen en -oplossingen en blijft het oorspronkelijke baanbrekende idee voortzetten.

In 1976 nam zijn zoon Günther Beck het roer over. De industrieel ingenieur vertrouwt volledig op internationalisering en consequente uitbreiding tot een systeemaanbieder, waardoor het bedrijf naar nieuwe hoogten wordt gedreven. Vol pioniersgeest begeeft hij zich op nieuwe wegen. Eind jaren zeventig was BECK de eerste aanbieder in de branche die een gestandaardiseerd, generiek bevestigingsprogramma introduceerde als alternatief voor de voorheen dominante merkprogramma's voor de Amerikaanse markt. Tot op de dag van vandaag wordt dit beschouwd als een baanbrekende stap voor de hele sector.

Christian Beck wordt in 2018 de nieuwe CEO. Hij reorganiseert het bedrijf en richt zich volledig op de onderwerpen innovatie en branding. SCRAIL®, LIGNOLOC® en innovatieve oplossingen op het gebied van automatisering inspireren – net als de nieuwe bedrijfsrichting. "

Gerelateerde termen