Zonnepanelen op onze loodsen in Ronse

Eind oktober werden de daken van onze loodsen in Ronse voorzien van fotovoltaïsche (PV) panelen. 

 


De bouwplannen van onze nieuwe site in Pont West Ronse hielden van meet af aan een ruime toepassing van zonnepanelen in. Hiervoor gaven we de duurzame-energieconsultant Zero Emission Solution uit Aalst de opdracht voor een diepgaand onderzoek naar onze energiebehoefte. Hun eindadvies omvatte de plaatsing van 880 zonnepanelen op onze loodsen.

In uitvoering hiervan plaatste het Aalterse bedrijf Ensoltec 880 panelen met een capaciteit van 352 kWp (kilowattpiek) en verbond die met het elektriciteitsnet.

Met de opgewekte groene stroom dekt Eurabo ongeveer de helft van het eigen verbruik of 75 megawatt. De rest (230 megawatt) gaat op het net. Hiervoor hebben we een contract afgesloten met Yuso, een energieplatform uit Waregem. In theorie worden hiermee ten minste een 80-tal gezinnen van groene stroom voorzien

Wij kijken dus uit naar veel zonnige dagen in 2023 voor een nog groenere en duurzamere toekomst. Sinds 25 jaren dé basisvisie van Eurabo.

221027_PV_panelen_MarbleMoon_04