Vlaamse premie voor burenrenovatie in 2017

Als minstens tien mensen in dezelfde gemeente samen hun woning energiezuiniger maken, krijgen ze vanaf 1 januari 2017 een premie van maximaal 400 euro.


Woningen in één straat of wijk hebben vaak dezelfde kenmerken doordat ze in dezelfde periode gebouwd zijn, en hebben dus vaak ook dezelfde renovatiewerken nodig. Studies wijzen uit dat het gemiddeld 15 procent goedkoper is om de renovatie van dergelijke woningen gezamenlijk aan te pakken.

De Vlaamse regering wil met een aangepast subsidiebeleid aansturen op een groter aantal renovaties van verouderde woningen. Als minstens tien woningen in dezelfde gemeente een energierenovatie ondergaan, krijg je vanaf 1 januari 2017 per woning maximaal 400 euro ondersteuning. Alle gemaakte kosten komen in aanmerking: het opvragen van offertes, de begeleiding van de werken, de kwaliteitscontrole, het zoeken van de aannemer, enz.

De premie zal worden uitbetaald door de distributienetbeheerders Eandis en Infrax, en komt bovenop de bestaande premies voor energiebesparende maatregelen (dakisolatie, hoogrendementsglas, spouwmuurisolatie, enz.). De details van deze nieuwe subsidie wordt binnenkort uitgebreid bekendgemaakt.

WOEMA_renovatie