Eurabo op de Wildeplantenbeurs - 1 mei 2016

Van 22 april tot 1 mei zijn de 5-jaarlijkse Gentse Floraliën op 4 verschillende locaties in Gent. Komende zondag loont het zeker de moeite om een bezoekje te brengen aan de Wildeplantenbeurs van Natuurpunt Gent.


Komende zondag is de laatste dag van de wereldberoemde Gentse Floraliën, het integrale programma kan je hier consulteren. Een andere leuke uitstap die zeker de moeite loont is een bezoek aan de 22e editie van de Wildeplantenbeurs - georganiseerd door Natuurpunt Gent vzw. Dit jaar staat de wildeplantenbeurs in het teken van eetbare planten. Heel wat plantensoorten staan bekend om hun medicinale toepassingen, minder bekend is het feit dat veel wilde plantensoorten perfect eetbaar zijn. 

Eurabo verzorgt tijdens de beurs samen met Tintelijn cvba een creatieve doe-het-zelf stand om mini-bijenhotels te knutselen of een egelschuilplaats. Dit alles met duurzaam FSC-hout en natuurlijke materialen. Tijdens de beurs kan je het plantenpallet van je tuin aanvullen, deelnemen aan diverse workshops of genieten van een optreden bij een lekker biobiertje.

De wildeplantenbeurs heeft plaats op zondag 1 mei, doorlopend, van 10.00 tot 18.00 uur, in en rond het Natuur- en Milieucentrum de Bourgoyen, Driepikkelstraat 32, 9030 Gent (Mariakerke). Uitgebreide programma-info kan je hier consulteren

wilde_plantenbeurs_1_mei_2016-280px