Steico opent nieuwe productie STEICO LVL in Polen

STEICO AG opent nieuwe productielijn STEICO LVL in Polen en bevestigt zijn rol als Europees marktleider in bio-ecologische houtbouw en isolatiematerialen.


De Steico Groep - Europees marktleider in bio-ecologische bouw- en isolatiematerialen op basis van houtvezel - opent deze week in het Poolse Czarna Woda officieel een nieuwe productie-unit van LVL, dit zijn groot formaat platen in gelamineerd fineerhout (Engels: Laminated Veneer Lumber). De eerste plaat van 21mm dikte op 2,5 meter breedte en 11 meter lengte (!) rolde op 15 juli 2015 van de productieband. Het product zal vanaf nu als STEICO LVL FSC (vroeger: Steico ultralam FSC) worden verdeeld in de markt. Vanaf nu wordt het mogelijk om platen aan te bieden met maximale afmetingen tot 2500 mm breedte, 21 tot 90 mm dikte en tot 18 meter lengte! Deze kunnen in de fabriek verder verwerkt worden tot platen of balken, of specifieke precisiebewerkingen ondergaan zoals schaven, profileren, boren of zelfs fineerafwerkingen. 

De grote sterkte, belastbaarheid en vormstabiliteit zijn kenmerkend voor STEICO LVL en maken ze tot de zwaarst belastbare houten plaatmaterialen. De toepassingsmogelijkheden in industriebouw en residentiële bouw zijn heel divers: meerverdiepingen woningbouw, innovatieve droogbouwsystemen en zichtbare wandtoepassingen. De unieke eigenschappen maken ze veelzijdig toepasbaar als sterk belastbare balken, dragers of kolommen, en verder voor grote overspanningen en specifieke toepassingen in de productie van deuren.

De STEICO LVL FSC is opgebouwd uit meerdere fineerlagen in naaldhout van 3mm dikte. De natuurlijke onvolkomenheden in het hout worden beperkt door het werken met kwalitatieve fineerlagen en door de volvlakse verwerking. Het resultaat is een nagenoeg homogeen product met de hoogste sterkte. Bovendien is STEICO LVL ovengedroogd, met een houtvochtigheid van 9% wordt het natuurlijke werken van hout beperkt.

Voor meer informatie over dit product of voor berekeningen kan u contact nemen met onze ingenieurs.
 

steico_lvl_mill_opening-02-280px