Isoleren voor meer natuur ! Steun de aankoop van nieuwe natuur in jouw buurt.

'Isoleren voor meer natuur' is goed voor uw budget, en een steun voor de aankoop en het beheer van nieuwe natuurgebieden in Vlaanderen.


Met de eerste koude nachten als voorbode van de herfst schakelen we onze verwarmings-installatie opnieuw aan.
Met een goed geïsoleerde woning kan je aardig wat geld uitsparen; een goed uitgevoerde dak- of zoldervloerisolatie kan de verwarmingsfactuur met een derde laten dalen. Bovendien, door minder brandstof te verbruiken - en dus minder CO2 uit te stoten - draag je bij aan de strijd tegen de opwarming van de aarde.
Eurabo ging in 2012 het partnerschap 'isoleren voor meer natuur' aan met Natuurpunt. Dit is in Vlaanderen de grootste onafhankelijke vereniging voor natuur- en landschapszorg, met ruim 95.000 gezinnen als lid en meer dan 6.000 actieve vrijwilligers op het terrein. Het opzet van de actie 'Isoleren voor meer natuur' is tweeledig: zoveel mogelijk mensen aanzetten tot het isoleren met bio-ecologische isolatiematerialen, en tegelijkertijd een deel van de opbrengst reserveren voor de aankoop en beheer van nieuwe natuurgebieden in Vlaanderen.
De voorbije jaren heeft deze actie bijna 9.000 EUR opgeleverd of het aankoopequivalent van 1 à 2 hectare nieuwe natuurgebieden.
Uiteraard willen wij jouw steun om nog meer natuur veilig te kunnen stellen in Vlaanderen

Steico flex FSC houtwolisolatie is een uitermate milieuvriendelijk isolatiemateriaal. De basisgrondstof is natuurlijk hergroeibaar en recycleerbaar. Het Natureplus-label en FSC®-label van houtwolisolatie staan ook garant voor de herkomst uit verantwoord bosbeheer en een beperkte ecologische voetafdruk. Wie als lid van Natuurpunt natuurlijke isolatie aankoopt en plaatst, bespaart niet alleen op zijn energiekosten, maar doet ook een goede zaak voor ons klimaat en de natuur in zijn buurt. Alle info en voorwaarden over deze actie kan je hier nalezen.

Via volgende links kom je meer te weten over Natuurpunt of kan je lid worden van Natuurpunt.

Foto © Wim Dirckx
 

isoleren_meer_natuur-wim_dirckx-WDX0303-280px