COVID-19: U bent welkom in onze vestigingen, liefst op afspraak en gelieve de aanwijzingen te volgen.

 

Eurabo bezocht het FSC-gecertificeerde Muziekbos te Ronse

Op 29 maart bezocht Eurabo, onder begeleiding van regiobeheerder Xavier Coppens, het FSC-gecertificeerde 'Muziekbos' te Ronse. Dit Vlaamse domeinbos wordt beheerd door het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). Het uitgestrekte bosgebied behoort...

Op 29 maart bezocht Eurabo, onder begeleiding van regiobeheerder Xavier Coppens, het FSC-gecertificeerde 'Muziekbos' te Ronse.

Dit Vlaamse domeinbos wordt beheerd door het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). Het uitgestrekte bosgebied behoort, samen met enkele andere bossen in de nabije omgeving, tot de wandelpareltjes van de Vlaamse Ardennen. Niet alleen herbergt het gebied unieke fauna en flora die tot de Europese topnatuur (Natura2000) behoren, maar bovendien vormt de rijke historiek, van de Gallo-Romeinen tot nu, een boeiende leidraad voor een wandeling.

In 2014 zullen een aantal lorkenbestanden in het bos gekapt worden in functie van grootschalig heideherstel.

Ontdek de vele troeven, foto's en wandelroutes van dit domeinbos via de site van het Agentschap voor Natuur en Bos. Een boeiende ontdekking voor Eurabo, en één zaak is zeker: in het Muziekbos komen we terug !

muziekbos_wandeling_eurabo_140px_1