Week van het bos in het teken van de Groote Oorlog (12-19 oktober 2014)

De Week van het Bos van 12 tot 19 oktober 2014 staat dit jaar volledig in het teken van De Groote Oorlog (WO I). Dit jaar is het immers 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Er blijven slechts enkele mensen over die het nog kunnen getuige...

De Week van het Bos van 12 tot 19 oktober 2014 staat dit jaar volledig in het teken van De Groote Oorlog (WO I). Dit jaar is het immers 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Er blijven slechts enkele mensen over die het nog kunnen getuigen. Op vele plekken drukte de Groote Oorlog een blijvende stempel op het landschap. Ook de natuur kan ons iets leren over de gruwel van de oorlog. De natuur, en de bomen in het bijzonder, zijn onze overblijvende getuigen, onze 'kruingetuigen'. Als de natuur kon praten, dan zou er niets vergeten worden. Poelen zouden hun bomkraterverhaal vertellen, bomen verhalen over schuilende soldaten... De natuur geeft ons ook hoop, want ondanks alle oorlogsgruwel is de natuur springlevend. Meer nog, bomkraters zijn nu poelen waar de Kamsalamander in herleeft, bunkers zijn ideale biotopen voor zeldzame vleermuizen. De natuur toont een enorme veerkracht en dat geeft hoop voor de toekomst. Tijdens de Week van het Bos zetten we deze ‘oudstrijders’ extra in de bloemetjes! 

Verspreid over de hele Vlaamse natuur vallen er massa’s verhalen, anekdotes en getuigenissen te sprokkelen. Al die verhalen kan je tijdens de Week van het Bos ontdekken tijdens tal van activiteiten. De Week van het Bos 2014 wordt georganiseerd door het Agentschap voor Natuur en Bos in samenwerking met BOS+ en Natuurpunt. Het volledige activiteitenprogramma kan u consulteren via volgende weblinks:

weekvanhetbos-20141013