COVID-19: Wij blijven leveren en professionele klanten kunnen ook afhalen op afspraak. We blijven ook bereikbaar via mail, telefoon en webshop - Bpost: vertraging mogelijk

 

Akoestische correctie - isolatie


Om het gewenste akoestische comfortniveau te verkrijgen, kan het nodig zijn om, afhankelijk van de situatie, een akoestische correctie uit te voeren in een vertrek en/of een akoestische isolatie tussen twee of meer vertrekken van een gebouw.

We spreken over akoestische correctie wanneer we de absorptie- en weerkaatsingscapaciteit van een of meerdere wanden wijzigen door in te grijpen in hun structuur, hun reliƫf, hun geometrie en de bekledingsmaterialen.

We spreken over akoestische isolatie wanneer we oplossingen toepassen om de transmissie van het geluid doorheen de wanden te beperken door in te grijpen in hun structuur zelf.

Belangrijk: de akoestische correctie isoleert geen geluid, maar doet de echo en de nagalm vervagen. De aanwezigheid van absorberende materialen in een ruimte verbetert de esthetica van het geluid, maar vermindert in niets het geluidsniveau, waargenomen in de aangrenzende ruimten.