COVID-19: Wij blijven leveren en professionele klanten kunnen ook afhalen op afspraak. We blijven ook bereikbaar via mail, telefoon en webshop - Bpost: vertraging mogelijk

 

A2.1 / T2: Behandeling door halflange drenking


Timmerhout waarvan de natuurlijke duurzaamheid niet voldoet aan de beoogde toepassing moet een verduurzamingsbehandeling ondergaan die aangepast is aan het biologisch risico waaraan het hout zal worden blootgesteld.

De code van de producten voor de preventieve behandeling van constructiehout bestaat uit de letter A gevolgd door een cijfer dat verwijst naar de gebruiksklasse die overeenkomt met de toepassing van het hout (de gebruiksklassen worden beschreven in de norm NBN EN 335).

Afhankelijk van de gebruiksklasse zullen de producten:

Tabel 1 (bron: Marc Van Leemput, CTIB–TCHN) geeft een overzicht van de verschillende gevallen.

Eurabo beschikt over een industrieel drenkingsstation en een ATG voor de kleurloze halflange drenking van constructiehout. Het hout wordt volgens de voorgeschreven duur volledig ondergedompeld. Het geschaafd hout wordt met tussenlatten gestapeld. De verdunning van de oplossing en de drenktijd zijn aan de eigenschappen van het hout aangepast; de drenktijd is altijd langer dan 15 minuten.

In ieder geval dient het behandelde hout minimaal gedurende 24 uren tegen regen en sneeuwval beschermd te worden.

Foto's

Gerelateerde producten

Gerelateerde termen