Eurabo,bio- ecologische houtbouw- en isolatiematerialen met deskundig advies voor vakman en consument

Nieuws

Eurabo is permanent betrokken bij verwante initiatieven en organisaties: milieuvriendelijke houtontginning, gezonde en energiezuinige houtbouw en isolatie. We nemen initiatieven, zelf of met anderen: informatie aan het onderwijs, studiedagen, tot deelname aan ludieke of sportieve acties toe. Verder in deze rubriek, de commerciƫle kant: beurzen, promoties, nieuwe producten. En uiteraard praktische meldingen over onze twee sites Ronse en Gent.

14/09/2016 - Willem SuysVlaamse premie voor burenrenovatie in 2017

Woningen in één straat of wijk hebben vaak dezelfde kenmerken doordat ze in dezelfde periode gebouwd zijn, en hebben dus vaak ook dezelfde renovatiewerken nodig. Studies wijzen uit dat het gemiddeld 15 procent goedkoper is om de renovatie van dergelijke woningen gezamenlijk aan te pakken.

De Vlaamse regering wil met een aangepast subsidiebeleid aansturen op een groter aantal renovaties van verouderde woningen. Als minstens tien woningen in dezelfde gemeente een energierenovatie ondergaan, krijg je vanaf 1 januari 2017 per woning maximaal 400 euro ondersteuning. Alle gemaakte kosten komen in aanmerking: het opvragen van offertes, de begeleiding van de werken, de kwaliteitscontrole, het zoeken van de aannemer, enz.

De premie zal worden uitbetaald door de distributienetbeheerders Eandis en Infrax, en komt bovenop de bestaande premies voor energiebesparende maatregelen (dakisolatie, hoogrendementsglas, spouwmuurisolatie, enz.). De details van deze nieuwe subsidie wordt binnenkort uitgebreid bekendgemaakt.