Cellulosevlokkenisolatie


Cellulosevlokken worden bekomen door versnippering van onverkochte of misdrukte kranten. Isoleren met papiervlokken is een reeds lang bekende techniek voor het isoleren van open zoldervloeren en open ruimtes. De cellulose werd eenvoudigweg opengeblazen.

Reeds bij de verwerking van hout tot papier wordt de evenwijdige structuur van de houtvezels doorbroken. De holle ruimten die ontstaan tussen de vezels, verhogen de isolatiewaarde. Aan de vervezelde vlokken worden tijdens het productieproces boorzouten en boorzuren toegevoegd. Dit om de brandweerstand te vergroten, schimmelvorming tegen te gaan en insecten te weren (ook termieten).

De aldus bekomen papiervlokken worden ingeblazen als isolatiemateriaal in dak-, wand- en vloeropbouwen. Doordat de vlokken kierloos aansluiten tegen elementen in weinig toegankelijke zones (rond buizen, hoekjes enz), worden warmteverliezen door kieren en spleten vermeden. Verder bieden cellulosevlokken ook bescherming tegen oververhitting (hoog soortelijk gewicht en soortelijke warmte). Cellulosevlokken zijn ook goed geluidsisolerend.

De verwerking gebeurt door een inblaasmachine die het materiaal in een gesloten compartiment (vloer, wand of dakconstructie) inblaast via een slang of inblaaskop. Cellulose kan ook opengeblazen in open ruimtes zoals zoldervloeren. De plaatsingsmethodes zijn uiterst efficiënt. In combinatie met de beperkte prijs voor het basismateriaal maakt dit de cellulosevlokken tot één van de meest concurrentiële isolatieproducten van vandaag.

Cellulosevlokken zijn een uiterst ecologische grondstof vanwege hun beperkte productie-energie, hun recycleerbaarheid en hun bijzondere isolerende eigenschappen. Een economische, milieubewuste oplossing voor uw isolatie!

Klik hier voor ons iQ3-product.

Foto's

Gerelateerde producten

Gerelateerde termen